Uruguaylı gazeteci ve yazar Galeano diye biri...

Antikahramanlar serisi, hayallerinin peşinde uzun yollar kat eden, bir kısmını da gerçekleştiren "sıradan" insanların hikâyelerini paylaşarak çocuklara ilham olabilmeyi ve ışık tutabilmeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NotaBene Yayınları, çocuklara yönelik alternatif kitaplardan oluşan "Antikahramanlar" serisinde, "kahramanlık" kavramını sorguluyor. "Mucize" denilenleri, hayallerinin peşinde zorlukları aşarak, bazen bir ömürlük emekle gerçekleştiren anti kahramanların gerçekliğini çocuklarla paylaşmak isteyen serinin ikinci kitabında Uruguaylı gazeteci yazar Eduardo Galeano'ya yer veriliyor.

"Kahramanlar kimdir ve de nereden gelmişlerdir?", "Doğaüstü güçleri olmayan insanlar mucizeler yaratamazlar mı?", "Mucize dediğimiz, hayallerimizin sınırlarının aşılması mıdır?" gibi sorularla yola çıkan antikahramanlar serisi, hayallerinin peşinde uzun yollar kat eden, bir kısmını da gerçekleştiren "sıradan" insanların hikâyelerini paylaşarak çocuklara ilham olabilmeyi ve ışık tutabilmeyi hedefliyor. Eser, aynı zamanda ebeveynlerin de çocuklarla birçok olay ve kavram üzerine konuşabilecekleri bir sohbet kitabı olmayı amaçlıyor.

Yazarlar Nadia Fink ve Pitu Saá şöyle diyorlar:

"Eduardo Galeano öldü. Tam dört yıl önce. Fakat önemli olan şu an hayatta olup olmaması değil, hayattayken neler yaptığı. Kelimelerini kimler için kullandığı. Başlarda uzun hikâyeler yazsa da zamanla sayfaları ikiye, bire ve hatta paragrafl ara indi çünkü o, az kelimeyle çok şey anlatmak istiyordu. Dünyanın her yerinde gördüğü haksızlıkları yazdı. Yerel topluluklardan, el konan topraklardan, kadın haklarından, diktatörlerden, para için her şeyi yapan ve başkalarını önemsemeyenlerden söz etti. Onunla yaptığımız sohbetleri ve bize anlattığı hikâyeleri öğrenmek ister misin? Dikkatle dinleyelim çünkü söyledikleri gerçekten çok önemli."

EDUARDO GALEANO, Nadia Fink ve Pitu Saá, Türkçesi: Nergis Turan, 23 s.