Vakkas Altınbaş'ın yaşam öyküsü kitaplaştı

Altınbaş Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi ve Altınbaş Petrol'ün Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş'ın hayatını kaleme aldığı "Altın Yıllarım" raflarda.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Akaryakıt sektöründeki Alpet'in Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, hayatını kaleme aldı. Altınbaş'ın doğduğu günden bu yana yaşadıklarını, hayatının dönüm noktalarını, iş hayatındaki başarılarını, sevdiği hikâyeleri aktardığı eseri, Altın Yıllarım adıyla kitapseverlerle buluştu.

Vakkas Altınbaş, "Hayatınızı değiştiren işe bir günde girmezsiniz. O işe girmek için yıllarca çalışırsınız. Başarılı veya başarısız olduğunuzu düşündüğünüz her adım sizi o ana hazırlar ve o an asla gelmez. Hayat izlediğimiz filmlerdeki gibi ulaşmak istediğimiz hedefe varınca bitmez. Ulaştığımız hedef büyük yolculuğumuzun ancak bir mihenk taşı olabilir. Nihayetinde bu dünyadaki yaşamımız sona ermeden ne hedefl erimiz biter ne de uğraşımız" diyerek yürüdüğü bu yolda iş hayatı için edindiği deneyimleri aktarıyor. Şirketin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirdiği yatırımların bugün 23 şirketli bir holdinge dönüşmesindeki yol haritalarının anlatıldığı kitapta Altınbaş, spor sayesinde hayatında yaşadığı değişimleri de aktarıyor. Kitapta, Mersin'den K.K.T.C'ye yüzüşünün hikâyesi de yer alıyor.

Altınbaş, Önsöz'de şöyle diyor:

"Anamur'dan Girne'ye yüzmeye karar verdiğimde hiçbir hazırlık yapmadan suya atlasaydım başarılı olmam mümkün olur muydu? Kuyumculuğun sırlarını öğrenmeden Türkiye'deki ilk altın fabrikasını açmak akıllıca olur muydu? Alpet'i kurmadan önce bir benzin istasyonuna sahip olmasaydık Alpet ile bu başarıları elde etmemiz mümkün olur muydu? Uzun lafın kısası büyük başarıların arkasında küçük ama kararlı adımlar vardır."

ALTIN YILLARIM, Vakkas Altınbaş, Altınbaş Üniversitesi Yayınları

Bu konularda ilginizi çekebilir