'Brent petrol fiyatı 80 dolara düşecek'

Fitch Ratings, Brent petrolün varil fiyatı, kaya gazı arzının yeni kuyu yatırımlarını engellemesiyle 80 dolara kadar düşebileceğini ileri sürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, "Brent petrolün varil fiyatı, kaya gazı arzının yeni kuyu yatırımlarını engellemesiyle 80 dolara kadar düşebilir" öngörüsünde bulundu. 

Fitch Ratings, internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Brent petrolün varil fiyatı, kaya gazı arzının yeni kuyu yatırımlarını engellemesiyle 80 dolara kadar düşebilir. Kaya gazı üretiminden kaynaklanan brent petrol fiyatlarındaki sert düşüş, şirketlerin üretimlerini sürdürebilmeleri için daha fazla kuyu açmalarını gerektirecektir. ABD arama ve üretim ortalamasının yaklaşık 70 dolara düştüğünü tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Fitch, brent petrol fiyatlarının 90 dolar civarında seyretmeye devam edeceğini, fakat 75-80 dolara kadar da düşüş gösterebileceğinin altını çizdi. Kuruluş, kısa vadede OPEC ülkelerinde üretimin yeniden artmasıyla fiyatlarda yeniden yükselişin yaşanabileceğine işaret etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir