'Bütçe fazlası vergi reformuna aktarılsın'

Almanya'nın ekonomi enstitüleri, bütçe fazlasının vergi sisteminde reforma gidilmesi için kullanmasını talep etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya'nın önde gelen ekonomi enstitüleri, 2014 yılında yani hedeflenenden bir yıl önce bütçede dengeyi yakalayan Alman hükümetinin bu yıl beklenen 20 milyar euronun üzerindeki bütçe fazlasının vergi sisteminde reforma gidilmesi için kullanmasını istedi. 
    
Bugün yapılan açıklamada, "Bu durumun yarattığı imkanlar, vergi sistemi reformunu başlatmak için kullanılmalı" denildi. 
    
Kurumların bu çağrısına hükümetin olumlu yanıt vermesi beklenmiyor. Muhafazakar ve Sosyal Demokrat partiler koalisyon sözleşmelerinde bütçe fazlasını vergileri indirmek veya yükseltmek yerine yatırımları artırmak için kullanmak konusunda anlaşmışlardı. 
    
Enstitüler, Almanya'da işgücü maliyetinin sosyal devlet katkıları nedeniyle diğer ülkelere kıyasla yüksek olduğuna dikkat çekerek hükümetin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini belirttiler. 

"Vergi sistemi alt ve orta gelirller için daha uygun olmalı"
    
Yapılan açıklamada, "Almanya'daki gelir tahakkuku anında sosyal güvenlik katılım sistemi ve gelir vergisi nedeniyle işgücü maliyeti ve net ücretler arasındaki vergi makası OECD ülkeleri arasında en yüksek düzeyde. Almanya'nın büyüme potansiyelini artırmak için gelir vergisi, alt ve orta gelirliler için... daha uygun hale getirilmeli" denildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir