'Erken faiz artışı büyük risk'

New York Fed Başkanı William Dudley, ABD'de zamanından erken yapılacak bir faiz artırımı Fed için daha büyük risk olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABU DHABI - ABD'nin New York Fed Başkanı William Dudley, faiz oranlarının çok erken artırılmasının, çok geç artırılmasına kıyasla daha "ciddi büyüklükte" riskler oluşturacağını söyledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) etkili isimlerinden olan ve bankanın politika sıkılaştırma konusundaki sabırlı yaklaşımını güçlü bir biçimde savunan Dudley, resmi enflasyon göstergelerinin düşen benzin fiyatları ve güçlü dolara bağlı olarak gelecek aylarda daha da gerileyeceğini belirtti.
              
Dudley'in Abu Dhabi'd yaptığı açıklamalar, Fed Başkanı Janet Yellen ve bankanın politika belirleyen en önemli üyelerinin temkinli davranma eğilimi destekleyen nitelikteydi.
              
Hazırlanan konuşma metninde zamanından erken yapılacak bir politika sıkılaştırmanın çok sıkı finansal koşullar oluşmasına yol açabileceğini de belirten Dudley, bunun "ekonominin daha zayıflamasına ve  beklenen toparlanmanın daha başlamadan suya düşmesine yol açacağını" söyledi.
              
Dudley, "Bu da Fed'in kredibilitesine zarar verecektir ve daha önemlisi, düzeltmesi de zor olur" dedi.
              
Dudley, "İşsizlik çok yüksek ve enflasyon çok düşük. Bu nedenle bu açıkların kapatılabilmesi için para politikasının çok uyumlu olması gerekiyor" ifadesini de kullandı.
              

Bu konularda ilginizi çekebilir