'Faizi 2015'ten önce artırmamalı'

Lockhart, kısa süre önce açıklanan güçlü ekonomik büyüme verisine rağmen bankanın faiz oranlarını muhtemelen gelecek yılın ikinci yarısına kadar artırmaması gerektiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON  - ABD Merkez Bankası'nın Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, kısa süre önce açıklanan güçlü ekonomik büyüme verisine rağmen bankanın faiz oranlarını muhtemelen gelecek yılın ikinci yarısına kadar artırmaması gerektiği düşüncesinde olduğunu söyledi.

              
CNBC'de konuşan Lockhart, ikinci çeyrek GSYH rakamının, kısmen bu yılın başındaki zayıf performansı izleyen bir toparlanma olduğunu ve sürdürülemeyebileceğini belirtti.
              
Lockhart ayrıca, ekonominin toparlanmayı riske atmadan daha yüksek faizlere hazır olduğuna inanması için daha fazla kanıta ihtiyaç duyduğunu söyledi.
              
Fed para politikası kurulunda olan ancak halen oy hakkı bulunmayan Lockhart, "Ekonominin üçüncü çeyrekte aynı hızla büyüyeceği sonucuna varılabilmesi için biraz erken" dedi.
              
 "Gelecek yılın ortası gibi, daha ileri bir tarih doğru zaman olabilir. Ben hâlâ birbirini doğrulayan verilerin çoğalmasını bekliyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir