'Halk Sisi'nin adaylığını kabul etmeyecek' iddiası

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak, Savunma Bakanı Sisi'nin cumhurbaşkanlığına aday olmasının, ülkenin yararına olmayacağını ve Mısırlıların bunu kabul etmeyeceğini savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE- Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'tan yapılan yazılı açıklamada, Abdulfettah es-Sisi'nin, şahsi çıkarları için halkı yanıltmayı sürdürdüğü belirtildi.

Sisi'nin ülkeyi yıkıma sürüklediği savunulan açıklamada, şu ifadelee yer verildi:

"Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı, Mısır'ın kötülüğünedir, Mısırlılar bunu kabul etmeyecek. Sisi'nin akıbeti eski Mısır cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile eski Tunus cumhurbaşkanı Zeynel Abidin bin Ali'nin akibeti gibi olacaktır. Mısır halkı, dökülen kanları unutmayacak. Halk, otoritesine saldırılmasına, hak ve özgürlüklerine el konulmasına izin vermeyecektir ve zafer kazanana kadar devrimine devam edecektir."

Adaylığı tartışılan Savunma Bakanı Sisi, Kahire'deki Harp Akademisi'nde düzenlenen törende, cumhurbaşkanlığına aday olmasını isteyen çoğunluğa sırtını dönemeyeceğini açıklamış, resmi prosedürleri gelecek günlere bıraktıklarını belirtmişti.

Ulusal ittifak, Sisi'nin bu sözlerinin, 3 Temmuz'da yapılanların halk iradesi değil, iktidarı gasbeden bir askeri darbe olduğunun delili olduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir