'IŞİD'in lider kadrosundan 10 kişiyi öldürdük'

Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Warren, aralarında Paris'teki terör saldırılarıyla bağlantılı olanların da bulunduğu IŞİD'in lider kadrosundan 10 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, aralarında Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırılarıyla bağlantılı olanların da bulunduğu IŞİD'in lider kadrosundan 10 kişinin öldürüldüğünü belirtti.

Warren, Bağdat'tan telekonferans yoluyla Pentagon'daki gazeteciler için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Uluslararası koalisyonunun terör örgütü IŞİD'e karşı yürüttüğü operasyon hakkında bilgiler veren Albay Warren, koalisyon güçlerince son bir ay içerisinde örgütün üst kademesinde yer alan bazı kişilerin öldürüldüğünü kaydetti.

Steve Warren, "Son haftalarda hava saldırılarıyla hedef alınan IŞİD'in lider kadrosundan 10 kişiyi öldürdük. Bunların içerisinde Paris saldırılarıyla bağlantısı olan ve Batı'da daha fazla saldırı planlayanlar da var" dedi.

Öldürülenlerin arasında yer alan Abdülkadir Hakim'in, örgütün dış ülkelerdeki saldırılarını kolaylaştırıcı rol üstlendiğini belirten Warren, 26 Aralık'ta Musul'da öldürülen Hakim'in, geçen ay 130'dan fazla insanın hayatını kaybettiği Paris'teki saldırıları gerçekleştiren teröristlerle bağlantısı bulunduğunu vurguladı.

Ayrıca, Paris saldırılarının planlayıcısı olduğu belirtilen Abdülhamid Aboud'la doğrudan bağlantısı olan Şeref el Mudan'ın da 24 Aralık'ta Suriye'de öldürüldüğü bilgisini veren Albay Warren, Mudan'ın aktif olarak Batı ülkelerinde daha fazla eylem hazırlığı içinde bulunduğunu ifade etti.