'NATO'nun Irak'ta rolü yok'

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Türkiye'nin çağrısıyla yapılan toplantıya ilişkin, "NATO'nun Irak'ta bir rolü olduğunu düşünmüyorum" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - NATO Genel Sekreteri Andres Fogh Rasmussen, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından düzenlenen baskınla ilgili açıklamalarda bulundu. 

"Koşulsuz şekilde rehinelerin serbest bırakılması" çağrısında bulunan NATO Genel Sekreteri Rasmussen, "Türkiye'nin Musul'a olası bir askeri müdahalesine NATO destek verir mi?" sorusuna, "Türk yönetimi, olanlar hakkında bize bilgi verdi. Gerçekten sadece bir bilgilendirme toplantısıydı. Ben, NATO'nun Irak'ta bir rolü olduğunu düşünmüyorum ama olanları çok yakından izliyoruz. Şiddetin sonuçlanması için her yönden çalışıyoruz. Rehineler koşulsuz bir şekilde serbest bırakılmalı" şeklinde yanıt verdi.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo ile düzenlediği ortak basın toplantısında soruları cevaplayan Rasmussen, "İlk olarak Irak'taki şiddeti kınıyorum. Kararlı bir şekilde, rehin alma olaylarını da kınıyorum. NATO olarak, rehin alınanların ailelerinin, yakınlarının yanındayız. En kısa zamanda serbest bırakılmalarını istiyoruz. Bu tip bir suçun haklılığını savunacak hiçbir şey olamaz" dedi. 

Türkiye'nin çağrısıyla NATO'nun acil toplantı yaptığını hatırlatan Rasmussen, "Türkiye'nin Musul'a olası bir askeri müdahalesine NATO destek verir mi?" sorusuna, "Türk yönetimi, olanlar hakkında bize bilgi verdi. Gerçekten sadece bir bilgilendirme toplantısıydı. Ben, NATO'nun Irak'ta bir rolü olduğunu düşünmüyorum ama olanları çok yakından izliyoruz. Şiddetin sonuçlanması için her yönden çalışıyoruz. Rehineler koşulsuz bir şekilde serbest bırakılmalı" cevabını verdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir