'Operasyonlar IŞİD'i kısa sürede bitirecek'

Irak Hava Kuvvetleri Komutanı Emin,"Bu operasyonlar, IŞİD'in kısa sürede bitirilmesine vesile olacak"dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Irak Hava Kuvvetleri Komutanı Enver Hama Emin, Türkiye'nin operasyonlarının terörle mücadeleye etkinlik kazandıracağını ve özellikle IŞİD terörünün bitirilmesini hızlandıracağını belirtti. 

 Emin yaptığı  açıklamada, Türkiye'nin IŞİD'e yönelik operasyonlarını olumlu karşıladıklarını vurgulayarak, "Bu operasyonlar, terör örgütü IŞİD'in kısa sürede bitirilmesine vesile olacak" dedi.  

Türkiye'nin Irak için "büyük dost ve komşu ülke" olduğunu dile getiren Emin, "IŞİD terörü sadece Irak'ı değil, Suriye, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Türkiye'yi de hedef aldı. Türkiye'yi IŞİD'i vurmak için üstlendiği bu büyük rolünden ötürü takdir ve tebrik ediyorum" diye konuştu. 

Irak'ın F-16 uçakları 

ABD'den satın aldıkları F-16 savaş uçaklarının ülkedeki IŞİD mevzilerini tespit edip ve bombalama noktasında etkili sonuçları olacağını savunan Emin, bu uçakların Irak'ın hem kuzey hem de güneyindeki kentleri üzerinde keşif uçuşları yaptığını da aktararak, "Terörle mücadelemizde ümit bağladığımız bu uçaklar önümüzdeki günlerde IŞİD terör örgütünün tespit edilen mevzilerini bombalamaya katılacak" ifadelerini kullandı. 

Enbar operasyonu 

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Nasır Nuri ise Enbar'a yönelik operasyon için "zamana ihtiyaç" olduğunu vurgulayarak, "Güvenlik güçlerinin IŞİD terör örgütüne karşı mücadelesi planlanan ve öngörülen harekat stratejisi çerçevesinde seyrediyor" şeklinde konuştu. 

Irak güvenlik güçlerinin stratejisinin "araziyi yavaşça ele geçirmek" olduğunu söyleyen Nuri şunları kaydetti: 

"Bu konuda acelemiz yok. Her türlü plan ve stratejimizi cephelerdeki gelişmelere paralel olarak geliştiriyoruz ve bu da  zaman alıyor ama durum genel olarak gayet iyi ve belirlenen plan doğrultusunda ilerlemeler kaydediliyor. Güçlerimiz Enbar ve Felluce'yi tamamen abluka altına aldı. Bu iki bölge birbirinden tecrit edilerek, IŞİD mensuplarının dolaşımına kapandı."  

Türkiye'nin IŞİD'e karşı operasyonları 

Türkiye'nin Suriye'deki IŞİD mevzilerine yönelik hava operasyonlarına da değinen Nuri, terörün sadece Irak'ı değil tüm bölge ve dünya ülkelerini tehdit eder hale geldiğini anlatarak, şöyle konuştu: 

"Irak, teröre karşı mücadelede en öncelikli hattı teşkil ediyor. Türkiye'nin de bu operasyonlarını olumlu ve saygıyla karşılıyoruz. Terörün bitirilmesinde büyük katkısı olacak bu operasyonların devam etmesini temenni ediyoruz. Bu operasyonlar, hem dost ve komşu Türkiye'nin hem de Irak ve terörden etkilenen ülkelerin çıkarına hizmet edecektir." 

Rusya ile askeri anlaşma 

Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi'nin Irak güvenlik güçlerinin silahlandırılması amacıyla Rusya'ya gittiğini dile getiren Nuri, "Başbakanımızın ve Savunma Bakanımızın silah alımında temel görüşü, ülkeler yönünden çeşitlilik esasına dayanıyor. Güçlerimizin eğitimi, silahlandırılması ve teröre karşı savaşa hazır olması, ülkelerle askeri işbirliğimizi belirler" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir