'Sermaye piyasası planları 2015 ortasında hazır olacak'

AB'nin sermaye piyasası için planları 2015 ortasında hazır olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL- Avrupa Birliği'nin finansal hizmetler yetkilisi Jonathan Hill, Avrupa çapında bir sermaye piyasası oluşturulması için planların 2015'in ortalarında açıklanacağını söyledi.             

Avrupa Komisyonu üyesi Hill gelecek beş yıl içinde entegre bir sermaye piyasası oluşturmaya çalışacağını ve kamuoyuna da danışıldıktan sonra hazırlanacak planın gelecek yaza hazır olacağını belirtti.
              
AB yetkilileri ve iş çevreleriyle bugün yaptığı toplantıda konuşan Hill, "Hâlâ eksiksiz işleyen bir sermaye tek pazarımız yok. AB üyesi 28 ülkenin hepsi için  bir sermaye piyasası birliği oluşturmak için öneriler getireceğim" dedi.
              
AB'deki özel sektör istihdamının üçte ikisini orta ve küçük  ölçekli işletmeler karşılaması nedeniyle, Avrupa'nın ekonomik durgunluğa girmemesi için küçük şirketlere daha fazla finansman sağlanması büyük önem taşıyor.
              
Avrupa'nın içine girdiği finansal krizin ardından bankalar, riskli gördükleri kredileri kısıyorlar. Şirket kredilerinin yüzde 80'inin bankalardan sağlandığı Avrupa'da bu ciddi bir sorun oluşturuyor.
              
Sermaye piyasaları birliğinin kurulması, AB'nin kamu sübvansiyonları ve kredilerinden vazgeçerek, şirketler ve altyapı için gereken finansmanı, projeye bağlı tahviller, kamu-özel ortaklıkları ve altyapı fonları gibi yollarla sağlaması anlamına gelecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir