'Siri' Türkçe'yi söktü

'iOS 8.3 Beta 2' sürümünü geliştiricilerin beğenisine sunan Apple, Türk kullanıcılar için bombayı patlattı. Yeni sürümle Apple'ın sesli asistanı Siri artık Türkçe konuşabilecek. Henüz test aşamasında olan Türkçe 'Siri' bir kaç ay içerisinde kullanılabilec

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Teknoloji devi Apple’ın telefon ve tablet gibi ürünlerinde kullanılan Siri isimli sesli asistan artık Türkçe komutları da anlayabiliyor. Firmanın bu gece (24 Şubat 2015) yayınladığı iOS 8.3 Beta işletim sisteminin ikinci sürümünde Siri'ye Türkçe komutları anlama özelliği de eklendi.

Bugüne kadar sadece belli dillerdeki kelime ve cümleleri anlayabilen Siri artık Türkçe komutlarla da kullanılabilecek. Şimdilik Beta sürümünde yer alan Türkçe kelimeleri anlama özelliği zaman zaman sorunlu olsa da genel olarak başarılı. 

Yeni Beta ile beraber Siri sadece Türkçe değil aynı zamanda Rusça, Danca, Flemenkçe, Portekizce, İsveççe, Tay ve Hindistan İngilizcesi gibi dilleri de desteklemeye başladı.

Şimdilik Beta aşamasında yeni işletim sürümünün önümüzdeki aylarda kullanıma sunulması bekleniyor. 

Apple daha önce verdiği iş ilanlarında Türkçe bilen mühendisler aradığını açıklamıştı. Yapılacak işe alımların firmanın ürünlerinde daha fazla Türkçe desteği sunacağı anlamına geliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir