'Suudi Arabistan'ın yenilgisi büyük olacak'

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, "Suudi Arabistan'ın Yemen'deki yenilgisi büyük olacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan'ın Yemen'de büyük yenilgiye uğrayacağını ileri sürdü.

Suriye rejimine ait El-Ahbariyye televizyonuna konuşan Nasrallah, Suudi Arabistan'ın Yemen'deki Husilere karşı yürüttüğü operasyonla ilgili konuştu. 

Nasrallah, "Suudi Arabistan'ın Yemen'deki yenilgisi büyük olacak ve bu kraliyet ailesine yansıyacak" dedi.

Suudi Arabistan'ın kaybettiği Yemen'i tekrar ele geçirmek istediğini savunan ve İran'ın Yemen üzerinde hakimiyet kurduğu yönündeki sözlerin gerçek dışı olduğunu söyleyen Nasrallah, "Yemen'in Suudi Arabistan'ın kontrolünden çıkması, Amerika'nın kontrolünden çıkması demek. Bu nedenle operasyonu bugün Suudi Arabistan-ABD saldırısı olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Çatışmaları körüklemek için para ödüyor"

"Suudi Arabistan, Suriye, Irak ve Lübnan'da çatışmaların devam etmesi için para ödüyor" diyen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, "Bu işi meşru göstermek için de elinde basın ile para ve fetva için de hocaları var. Aracılar üzerinden Yemen'e karşı yürüttüğü savaşların tamamını kaybettiği için direkt müdahale etmeye başladı. Yemen içindeki eller Suudi Arabistan'ın hedefini gerçekleştiremez. Husilerin Suudi Arabistan'a diyalog görüşmelerine gitmesi durumunda bu boyun eğmek ve teslim olmak demektir."

"Savaşın sert ve uzun olduğunu biliyorduk"

Hizbullah'ın Suriye'de savaşa katılmasıyla ilgili de konuşan Nasrallah şunları söyledi: "Biz savaşa tamamen kendi irademizle sorumluluklarımızı taşımak için girdik. Biz hiçbir kimseyi zor durumda bırakmamak için Lübnan'daki müttefiklerimize haber vermedik. Suriye'ye girme sorumluluğunu biz taşıyoruz. Müttefiklerimize, 'Hizbullah bize savaşa girme konusunu sormadı' diyebileceklerini söyledik. Suriye hakkında istenilen savaş çok büyüktü. Suriye'ye girdiğimizde savaşın sert, büyük ve uzun olduğunu biliyorduk."

Bu konularda ilginizi çekebilir