'Yunanistan'ın yardım programından çıkma ihtimali düşük'

Yunanistan'ın yeni destek almadan yardım programını bitirebilmesi beklenmiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Avrupa Birliği'nden bir üst düzey yetkili, Yunanistan'ın bir şekilde yeni destek almadan Euro Bölgesi yardım programından çıkma ihtimalinin son derece düşük olduğunu söyledi.
              
Adının açıklanmasını istemeyen AB yetkilisi gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yunanistan'ın yardım programından tamamıyla mevcut haliyle çıkma ihtimali oldukça düşük. Başka hangi seçeneklerin olduğunu bulmamız gerekecek. Hangi seçenekler benimsenirse benimsensin Euro Bölgesi kurumlarıyla Yunanistan arasında sözleşmeler üzerinde görüşmeler söz konusu olacak" dedi.
              
Yunanistan için 240 milyar euroluk euro bölgesi/IMF yardım programı Mayıs 2010'da başlamıştı. Yunanistan AB kurumları ve IMF ile, yardım paketinin 31 Aralık'taki süre bitiminin öncesinde görüşme halinde. Atina IMF ile 2016 başına kadar devam edilecek olsa da, AB fonları durduğunda yardım paketinin sonlandırılmasını istediğini belirtmişti.
              
AB yetkilisi euro bölgesi bakanları ve Yunanistan'ın Brüksel'de 8 Aralık'ta yapılacak toplantıda seçenekleri görüşeceklerini belirtti, ancak sağlanacak yeni desteğin hangi nitelikte olabileceği konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir