17 küresel finans kurumuna not indirim sinyali

Moody's 17 küresel ve 114 Avrupalı finans kurumunun kredi notlarını düşürebileceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in 17 küresel ve 114 Avrupalı finans kurumunun kredi notlarını düşürebileceğini açıklaması, euro bölgesi borç krizinin etkilerinin küresel finans sistemi genelinde yayılmakta olduğuna işaret etti.
Moody's küresel pazarlarda faaliyet gösteren 17 bankadan UBS, Credit Suisse ve Morgan Stanley'in notlarının gözden geçirmenin ardından üç kademeye kadar düşürebileceğini açıkladı.
Söz konusu kuruluşlar arasında Fransız bankaları BNP Paribas, Societe Generale, Credit Agricole ve Natixis, Alman bankaları Deutsche Bank ve Commerzbank, İngiliz bankaları Royal Bank of Scotland ve HSBC, Hollanda bankası HSBC, İspanyol bankası Santander ile İtalyan bankası Unicredit'in de bulunduğu ifade edildi.
Moody's, olası indirim riskiyle karşı karşıya bulunan kuruluşlar arasında 24 İtalyan, 10 Fransız, 9 İngiliz, 21 İspanyol, 6 Hollanda, 7 Alman, 8 Avusturya, 6 Portekiz, 5 İsveç, 4 Slovenya, 2 İsviçre, 1 Finlandiya, 1 Norveç, 1 Belçika, 1 Lüksemburg ve 8 Danimarka bankası olduğunu kaydetti.
İspanya'da 8 özerk yönetimin kredi notunu düşürdü
Moody's, İspanya'daki 8 özerk yönetimin kredi notunu düşürdüğünü açıkladı.
İspanya'daki 17 özerk yönetimden kredi notu düşürülenler Endülüs, Bask, Katalonya, Madrid, Murcia, Castilla y Leon, Galisya, Extremadura olarak sıralandı.
Moody's, Madrid, Galisya ve Extremadura'nın kredi notlarını A3'ten A1'e, Endülüs ve Castillay y Leon'u A3'ten A2'ye, Bask'ı A2'den Aa3'e, Murcia'yı Baa2'den Baa1'e ve Katalonya'yı da Baa3'den Baa2'ye indirdi.
(REUTERS)(AA)
Bu konularda ilginizi çekebilir