3D Yazıcı ile insan yüzü üretildi

'Geleceğin endüstrisi için bir devrim' olarak nitelendirilen 3D yazıcı teknolojisi bir ilke daha imza attı. Cilt kanseri bir hasta için oğlunun yüzü 3D yazıcı ile çoğaltıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

3D teknolojisi canlıların hayatını her alanda kolaylaştırmaya devam ediyor. Özellikle 3D yazıcı ile yazılmış olan protezlerin kullanımı her geçen gün arttı.

75 yaşındaki Keith Londsdale, yıllardır cilt kanseri ile mücadele ediyor. 1990 yılında yakalandığı bu hastalık nedeniyle yıllardır acı çekiyor. Londsdale’in hayatını kurtarmak için bu zamana kadar 45 farklı yöntem kullanıldı.

Cilt kanseri olarak bilinen Bazal Hücreli Karsinom, Lonsdale hastalık nedeniyle hemen hemen yüzünün yarısını kaybetmiş. Bu zaman kadar bir çok maske kullanan hasta, maalesef istediği sonucu bir türlü alamamış. Bazıları yüzüne tam oturmazken bazılarıda yüzünden kayıp düşüyormuş.

1-534.jpg

Nottingham’s Queen’s Hastanesi’nde doktor olan Jason Watson, hastasının bu sorununu çözmek için gerçektende çok çaba sarf etmiş. En son çare olarak yapılan işlem başarılı olarak sonuçlanmış. Jason Watson, hastanın oğlunu belirli aralıklarla hastaneye çağırıp yüzünü 3D tarayıcı ile taratmış ve babasına tam uyacak şekilde, özel bir yazılım kullanılarak 3D yazıcıdan basılmış.

Böylece yıllarca acı çeken adam en sonunda az da olsa oğlundan bir parça taşıyarak hayatının devamını sağlayabilecek. Sonuç olarak teknoloji bazen ne kadar sinir bozucu olursa olsun, hayatlarımızın vazgeçilmezleri olma yolunda emin adımlarla yürüyor.

(Kaynak: Webtekno)

Bu konularda ilginizi çekebilir