4 bin yolcusuyla karaya oturdu

İtalya'da "Costa Concordia" isimli yolcu gemisinin karaya oturması sonucu 6 yolcu öldü, 15 yolcu yaralandı, 69 yolcu ise halen kayıp.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROMA - İtalya'nın batısında Toskana bölgesi kıyıları açığında Giglio adası deniz feneri yakınında 4 bin 200 yolcunun bulunduğu "Costa Concordia" yolcu gemisinin karaya oturması sonucu meydana gelen kazada 6 yolcunun öldüğü, 15 yolcunun yaralandığı, 69 yolcunun halen kayıp olduğunu bildirildi.

Yolcu gemisi dün akşam saatlerinde Civitavecchia kentinden yola çıkmış, İtalya'nın kuzeybatısında Savona kentine doğru yol almaktayken karaya oturmuştu.

Dün gece gemi kazasının ardından kurtarılan 9 Türk yolcudan 7'si kaza tazminatı ve diğer ayrıntılar belli olana kadar ülkede kalmaya karar verdi.

Kıyıdan birkaç yüz metre uzaklıkta karaya oturan gemide arama yapan itfaiye dairesi ve kurtarma ekiplerinin yetkilisi, geminin her kamarasına her bölmesine girilerek araştırma yapılması gerektiğini bildirdi.

Personel durumu idare edemedi

Türk kazazedelerden Ajlan Barut, gemi yönetiminin durumu idare edemediğini belirterek, "Gemi 60-70 derece yattı. Ben karımla helalleştim, aynı Titanik'teki gibi demirlere yaslandık, Bizi bir saat beklettiler. Sonra anons yaptılar. Gemide bir şey yok, can yeleklerinizi çıkarın, kamaralarınıza gidebilirsiniz diye. Ben inanmadım ve karıma bir yere kıpırdama dedim. Felaket bir şeydi" diye konuştu.

Kurtarılan Türk yolculardan Yüksel Tunççelik de, personelin yolculardan önce can yeleği taktığını, organizasyonun kötü olduğunu söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir