58 yolcuyu taşıyan uçak böyle düştü

Tayvan'da TransAsia Havayolları'na ait GE-235 sefer sayılı yolcu uçağının bir nehre düşmesi sonucu en az 19 kişinin öldüğü bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tayvan'da kalkıştan hemen sonra bir köprüye çarpan yolcu uçağı, yakınlardaki bir nehre düştü.

Şinhua ajansının haberinde, TransAsia Havayolları'na ait yolcu uçağının 58 yolcusuyla Tayvan'ın başkenti Taypey'den Kinmın kentine giderken nehre düştüğü ve en az 19 kişinin öldüğü belirtildi. 

Havalandıktan kısa bir süre sonra yolcu uçağıyla yerel saatle 11:00'de irtibatın kesildiği ifade edilirken, Çin basınında yer alan fotoğraflara göre, uçağın düşmeden önce nehrin üzerindeki köprüye çarpmasıyla bir kanadının koptuğu görüldü. 

Uçak önce yüksek binaları ardından karayolundaki bir minibüsü teğet geçti. Daha sonra köprüye çarpan yolcu uçağı nehre düştü. Enkazdan şu ana kadar 19 kişinin cesedi çıkarıldı. Kazada 15 kişi kurtarıldı, 24 kişi ise kayıp.

"Halen korkudan titriyorum"

Bir görgü görgü tanığı izleyenleri dehşete düşüren kaza anını yerel televizyon kanalına şöyle anlattı:

"Birkaç metre önümde taksi gidiyordu. Uçağın kanadı düşerken taksiye çarptı. Uçak çok büyük ve bana çok yakındı. Halen korkudan titriyorum" 

Uçak nehre düşmeden hemen önce pilot telsiz aracılığıyla, "İmdat, imdat! Motor düştü."diye yardım istedi.  Uçaktaki yolcular arasından 31 kişinin Çin vatandaşı olduğu kaydedildi. 

_80771201_80771126.jpg

Yaralılar hastaneye sevkedilirken arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir