AB'den Eroğlu'na destek

Komisyon, Kıbrıs'taki kapsamlı çözüm müzakerelerinde Derviş Eroğlu'nu destek verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - AB Komisyonu, KKTC'de Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) adayı Derviş Eroğlu'nun zaferiyle sonuçlanan dünkü cumhurbaşkanı seçiminin ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıs'taki kapsamlı çözüm müzakerelerinde Eroğlu'nu desteklemeye hazır olduğunu bildirdi.

AB Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle'nin sözcüsü Angela Filote, "AB Komisyonu, Kıbrıs sorununa, adada yaşayan herkesin çıkarına olacak bir çözümün erkenden bulunmasına bütünüyle bağlıdır" dedi.

Kıbrıs'ta "iki bölgeli, iki toplumlu federasyona dayalı kapsamlı çözüm müzakerelerinde iyi ilerleme sağlandığını" belirten Filote, "AB Komisyonu yakın gelecekte kapsamlı çözüme ulaşma çabalarında (Rum lider) Dimitris Hristofyas ile birlikte Derviş Eroğlu'nu desteklemeyi sürdürecektir" ifadesini kullandı.

"Müzakerelerin devamı hayati önemde"

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, "Kapsamlı çözüm müzakerelerinin devamı hayati önemdedir. AB Komisyonu sayın Eroğlu'nu yapıcı ruhla çözüm ve yeniden birleşme yolunda ilerlemeye teşvik etmektedir" denildi.

Kapsamlı çözüm yolunda Kıbrıs'taki her iki lidere tam desteğinin devam ettiğini belirten AB Komisyonu, şu mesajları verdi:

"Kıbrıs sorununun çözümden başka alternatifi yoktur. Statüko kimsenin çıkarına değil. Kıbrıslı Türkler AB vatandaşlarıdır ve en kısa sürede AB üyeliğinin tüm faydalarından yararlanmaya başlamalılar. Bunu gerçekleştirmek her iki liderin elindedir."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir