AB'den, Makedonya'ya fon desteği

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÜSKÜP - Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Aday Ülkeler Direktörü Alexandra Cas Granje ile Makedonya'nın Avrupa Birliği (AB) İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Fatmir Besimi, Katılım Öncesi Mali Yardım (IPA) fonlarıyla ilgili 2 anlaşma imzaladı.

Besimi, AB Makedonya Sekreteryası binasında, AB'ye Katılım Öncesi Mali Yardım (IPA) fonlarıyla ilgili anlaşmaların imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, fonların, Makedonya'nın reform sürecinde, AB standartlarını yakalaması için önemli olduğunu belirtti. 

Geçiş dönemi ile kurumsal yapılanmanın finansmanını öngören anlaşmalardan birinin, 28 milyon euroluk, diğerinin ise 1.5 milyon euroluk fon desteğini içerdiğini ifade eden Besimi, Makedonya hükümeti tarafından da AB standartlarının yerine getirilmesi için 275 bin euroluk katkı sağlayacağını kaydetti. 

Granje de Makedonya'nın AB üyeliği yolunda gerekli reformları yaparak ilerlediğini söyledi. 

Makedonya'nın, IPA fonlarından yılda ortalama 100 milyon euro aldığını kaydeden Granje, bu maddi yardımların, reformların yerine getirilmesi, ülkenin toplumsal ve ekonomik gelişiminde önemli rol oynaması gerektiğini vurguladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir