AB'ye hazırlanan illere 1.2 milyon lira

"İller AB'ye Hazırlanıyor" programı kapsamında, bu yıl 25 valiliğe toplam 1 milyon 250 bin lira destek sağlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Valiliklerin AB sürecinde etkinliklerinin artırılması amacıyla uygulanan  "İller AB'ye Hazırlanıyor" programı kapsamında, bu yıl 25 valiliğe toplam 1 milyon 250 bin lira destek sağlanacak.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nden (ABGS) verilen bilgiye göre, geçen yıl İçişleri Bakanlığı'nın desteğiyle başlatılan "Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi" çerçevesinde, AB ile ilgili doğru bilgi akışının ve ilde yürütülen AB çalışmalarının koordinasyonunun sağlanması amacıyla, 81 ilde birer vali yardımcısı "İl AB Daimi Temas Noktası" olarak görevlendirildi. Ayrıca illerdeki AB çalışmalarının düzenli olarak sürdürülmesini sağlamak üzere AB konularında fikir alış verişlerinin yapıldığı bir forum olarak çalışacak Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulları oluşturuldu ve AB işlerinin koordinasyonunu sağlamak üzere valiliklerde "AB Birimleri"nin kurulmasına destek verildi.

"Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi"nin bir devamı olan "İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı" ile 81 ilde valilikler bünyesinde aktif hale getirilmiş olan "Valilik AB Birimleri"nin teknik kapasitesinin desteklenmesi hedefleniyor.

Aşamalı olarak tüm illere uygulanması planlanan çok yıllı bu program çerçevesinde, bu yıl 25 valiliğin projesi desteklenecek. Programdan yararlanmak için bu yıl Mart ayında 79 valilik proje sundu. Yapılan değerlendirme sonucunda uygun bulunan 25 valiliğin projesine, çalışmalar için 1 milyon 250 bin lira destek sağlanacak.

Balıkesir, Eskişehir, Ankara, Kocaeli, Malatya, Bilecik, Adana, Kırklareli, Van, Çanakkale, Ordu, Bursa, İzmir, Rize, Sivas, Nevşehir, Bingöl, İstanbul, Mersin, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Aydın, Uşak, Hakkari, Siirt valiliklerinin projelerine verilecek destek, bu yılın bütçesinden karşılanacak.

İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı ile köylerden beldelere, ilçelerden illere uzanan zincirde, her bir vatandaşın içinde yer aldığı, etkisini hissettirdiği bir AB'ye hazırlık süreci hedefleniyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir