ABD hisseleri haftanın son gününde yükseldi

ABD hisseleri, tüketici harcamaları verisi ve tüketici hisselerinin toparlanması ile, iki günlük düşüşün ardından yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD hisseleri, tüketici harcamalarının son üç ayda en dik artışı kaydettiğini gösteren veri ve tüketici hisselerinin toparlanması ile, iki günlük düşüşün ardından yükseldi. Nasdaq Composite Endeksi'nde biyoteknoloji hisseleri kayıpları genişletti.

H&R Block Inc. ve GameStop Corp. yüzde 6.2'nin üzerinde artarak tüketici hisselerindeki yükselişe öncülük etti. Cognizan Technology Solutions Corp., Morgan Stanley'in hisse tavsiyesini artırması ile yüzde 4.4 ralli yaptı. Gilead Sciences Inc. gibi biyoteknoloji hisseleri ise yatırımcıların riskli varlıklardan çıkışlarının sürmesi ile yüzde 4'ün üzerinde kayıp yaşarken, Nasdaq Composite Endeksi'nin yüzde 1.3'e varan ralliyi silmesine öncülük etti. 

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek haftanın son işlem gününü 1,857.62 puandan tamamladı ve haftalık bazda kayıpları yüzde 0.5'e kıstı. Dow Jones endeksi 58.83 puan, yani yüzde 0.4 artışla 16,323.06 puan oldu. Nasdaq ise günü yüzde 0.1 yukarıda 4,155.759 puanda tamamladı ve haftayı yüzde 2.8'lik kayıp ile geçti. 

ABD'de bugün açıklanan veriye göre, tüketici harcamaları gelirlerin artmasıyla Şubat'ta son üç ayın en dik artışını kaydederek, kötü hava koşulları sonrasında Amerikalıların toparlandığı ve ekonomik büyüme ivmesinin yeniden yakalandığı sinyalini verdi.

ABD ekonomisinin yüzde 70'ine yakın bir bölümünü oluşturan tüketici harcamaları, Şubat ayında yüzde 0.3 yükselirken, Ocak ayı verisi yüzde 0.2 artışa revize edildi. Bloomberg anketine katılan 79 ekonomistin tahmin medyanı, harcamaların yüzde 0.3 artacağı yönündeydi.