ABD şirketlerinde 1 trilyon dolar nakit var

Moody's, "Ekonomi dengelendikçe şirketlerin bu parayı hisse geri alımı, birleşme ve satın almalar için kullanmaları muhtemel" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Moody's Investors Service'e göre ABD şirketlerinin elinde neredeyse 1 trilyon dolar nakit bulunuyor. 

Ancak ekonominin gücüne yönelik devam eden belirsizlik nedeniyle şirketlerin bu parayı faaliyetlerini genişletmek, yeni çalışanlar istihdam etmek için harcamaları muhtemel değil.

Moody's, ekonomi dengelendikçe şirketlerin bu parayı hisse geri alımı, birleşme ve satın almalar için kullanmalarını daha muhtemel olduğunu ifade etti.

Moody's verilerine göre ABD'de finansal olmayan şirketlerin elinde 2010 yılı ortası itibariyle 943 milyar dolar nakit bulunuyor. 2008 yılı sonunda bu rakam 775 milyar dolar seviyesindeydi.

Moody's'e göre 943 milyar dolar nakdin yüzde 37'sini oluşturan 346 milyar dolar sadece 20 şirketin bilançosunda bulunuyor. Cisco 39.86 milyar dolar ile en fazla nakde sahip şirket. Cisco'yu, 36.79 milyar dolar ile Microsoft ve 30.06 milyar dolar ile Google izliyor.

Teknoloji sektörünün elindeki nakit 207 milyar dolar, ilaç sektörünün elindeki nakit 124 milyar dolar, enerji sektörünün elindeki nakit 105 milyar dolar ve tüketici ürünleri sektöründeki nakit 101 milyar dolar.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir