ABD tarihinin en yaşlı başkanı

Dün yapılan yemin töreniyle göreve başlayan 70 yaşındaki Trump, ABD tarihinin en yaşlı başkanı oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kongrede, Yüksek Mahkeme Başyargıcı John Roberts'ın huzurunda İncil'e el basarak yemin eden Trump, sıra dışı hayat hikayesi, ön seçimlerdeki beklenmedik başarısı ve iddialı vaatleriyle şimdiden dünya siyaset tarihindeki yerini aldı.

1 Şubat 2016'da Iowa'daki ön seçimlerle başlayan ve 8 Kasım 2016'da başkanlık seçimleriyle son bulan yarışta rakiplerini geride bırakan 70 yaşındaki Trump, siyasi kariyeri olmadan 60 yılın ardından koltuğa oturan ilk başkan olurken aynı zamanda ABD tarihinin en yaşlı başkanı unvanını da aldı.

Serveti 3.6 milyar dolar

Emlakçı olan babasının da etkisiyle gençlik yıllarından itibaren emlak dünyasının içinde olan Trump, 1968'de Pensilvanya Üniversitesi Ekonomi Bölümünü'nden mezun oldu. Babasının şirketinin kontrolünü 1971'de alan Trump, inşa ettiği otellerle kısa sürede adını duyurdu.

Donald Trump, 2004 yılında Amerikan NBC kanalında "Çırak" (The Apprentice) adlı programı yapmaya başlayınca şöhretini iyice artırdı.

Forbes dergisinin dünyanın en zengin 400 kişisi listesinde yer alan Trump'ın 3.6 milyar dolar serveti olduğu tahmin ediliyor.

Slovenyalı 46 yaşındaki modacı eşi Melania Trump'la 2005'te evlenen Trump'ın, yaptığı 3 evliliğinden 3'ü erkek, 2'si kız olmak üzere 5 çocuğu bulunuyor.

Amerikayı Yeniden Büyük Yapalım

Seçim kampanyası süresince "Amerika'yı yeniden büyük yapalım" sloganıyla milyonlarca Amerikalıya daha müreffeh bir ülke vadeden Trump, Çin gibi ülkelerden gelen ticari ürünlere daha yüksek vergiler koyacağını ve tüm vatandaşları Amerikan malı kullanmaları konusunda teşvik edeceğini dile getirmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir