ABD tüm deniz operasyonlarını durdurdu

ABD Donanması Deniz Harekat Başkanı Amiral Richardson, dün Singapur açıklarında meydana gelen gemi kazasının ardından kısa süreliğine ülkesinin dünyadaki tüm deniz operasyonlarının durdurulduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Donanması'na ait "USS John S McCain" adlı savaş gemisinin dün Singapur açıklarında bir petrol tankeriyle çarpışması sonucu yaşanan kazada kaybolan 10 ABD askerini arama çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara ABD'nin yanı sıra Singapur ve Malezya donanmasından ekipler de katılıyor.

Öte yandan ABD Donanması Deniz Harekat Başkanı Amiral John Richardson yaptığı açıklamada, kazanın ardından güvenlik amacıyla gerekli acil önlemlerin tespit edilmesi için birkaç günlüğüne ülkesinin dünyadaki tüm deniz operasyonlarının durdurulduğunu açıkladı.

Richardson, "Çok kısa sürede, üç ay içinde meydana gelen ikinci kaza ve çok benzer. Bu, özellikle Pasifik filosunda yaşanan bir dizi olaydan sonuncusu ve ortaya çıkaramadığımız bir şeyler olduğuna ilişkin kaygılar büyük endişe veriyor." dedi.

Kazanın nedenine ilişkin net bir bilgi bulunmadığını söyleyen Richardson, incelemede, her türlü ihtimalin göz önüne alınacağını kaydetti.

Pasifik Okyanusu'nda son bir yılda ABD Donanmasına ait gemilerin karıştığı 4 kaza meydana geldi. USS Fitzgerald ABD savaş gemisinin haziranda Japonya'nın Yokosuka kenti açıklarında bir yük gemisiyle çarpıştığı kazada 7 ABD askeri yaşamını yitirmişti.