ABD'de 3 kişiyi öldürene 13 yıl sonra infaz

ABD'de 13 yıl önce 3 kişiyi öldüren mahkum zehirli iğneyle infaz edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HUNTSVILLE - ABD'nin Teksas eyaletinde 13 yıl önce 3 kişiyi öldüren mahkumun cezası, zehirli iğneyle infaz edildi.  

Yetkililer, 39 yaşındaki Jose Villegas'ın Huntsville kentindeki Eyalet Hapishanesi'nde ölümcül dozda pentobarbital enjekte edildikten 11 dakika sonra öldüğünü açıkladı.   

Villegas, 2001'de 23 yaşındaki eski kız arkadaşı Erida Salazar, Salazar'ın 3 yaşındaki oğlu Jacob ve 51 yaşındaki annesi Alma Perez'i bıçaklayarak öldürmekten suçlu bulunmuştu. Aşçılık yapan Villegas, Salazar'ın çalıntı arabasında, 3 poşet kokain ile yakalanmıştı.  

İnfazdan önce Villegas'ın avukatları, yapılan testte IQ'su 59 olarak belirlenen müvekkillerinin akıl sağlığının yerinde olmadığını ileri sürerek idam cezasının iptali için Temyiz Mahkemesine başvurmuştu. Savunma tarafının tanığı olarak dinlenen bir psikiyatrist, Villegas'a kontrol edilemeyen öfke nöbetlerine neden olan "aralıklı patlayıcı bozukluk" teşhisi koymuştu.  

Temyiz Mahkemesi, daha önce yapılan psikolojik değerlendirmelerde Villegas'ta herhangi bir akıl hastalığı belirlenemediğine ve zeka testinin de infaz tarihinin belli olmasından sonra yapıldığına işaret ederek talebi geri çevirmişti. Villegas, yılbaşından bu yana Texas'ta idam edilen yedinci mahkum oldu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir