ABD'de asgari ücret isyanı

Asgari ücretin saatinin 15 dolara çıkarılması ve sendika hakkı için mücadele eden fast-food işçileri, ülke genelinde eylem kararı alırken, McDonald's'lar önünde düzenlenen sivil itaatsizlik eylemleri gözaltılarla sonuçlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD genelinde fast food çalışanları yaklaşık 100 şehirde, McDonald's, Burger King, Wendy's, KFC ve Domino's gibi birçok fast-food restoranında eylem düzenledi.  

New York'un Times Meydanı'nda bulunan McDonald's'taki eylemde cadde ortasına oturan 19 işçi gözaltına alındı. Chicago'da 150 kadar işçinin Chatham'daki McDonald's'ta yaptığı eylemde ve Detroit'te düzenlenen eylemlerde de bazı işçiler gözaltına alındı. 

Uluslararası Hizmet Çalışanları Sendikası'nın desteklediği  ''Fast-Food İleri'' organizasyonundan Kendall Fells, "Sivil itaatsizlik olmalı. Çünkü çalışanlar 15 dolar saat ücreti ve sendika hakkına sahip olma konusunda başka yol görmüyorlar'' dedi. 

ABD'nin birçok şehrindeki fast-food restoranlarında saat ücreti 10 doların altında bulunuyor. Asgari ücretle ilgili protestolar ilk olarak New York'ta, Kasım 2012'de gerçekleştirilmişti.