ABD'de büyüme aşağı revize edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD'de gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) bu yılın birinci çeyreğinde kaydettiği büyüme, daha önce açıklanan yüzde 2.5 seviyesinden yüzde 2.4'e revize edildi ve beklentilerin altında gerçekleşti. Aynı dönemde çekirdek PCE'deki artış yüzde 1.3 ile beklentilerin üzerinde açıklandı.  

Reuters anketine katılan ekonomistler, birinci çeyrekte GSYH'deki büyümenin yüzde 2.5 olarak teyit edilmesini, çekirdek PCE'deki artışın ise yüzde 1.2 olmasını bekliyorlardı. 

ABD'de geçen yılın dördüncü çeyreğinde gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) kaydettiği nihai büyüme yüzde 0.4 olarak açıklanmıştı. Verinin ardından dolar euro karşısında değer kaybetti, yen karşısında ise kazanımlarını azalttı.  

İşsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üzerinde

Öte yandan ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 25 Mayıs'ta sona eren haftada 354,000'e yükselerek beklentilerin üzerinde açıklandı. Reuters anketine katılan analistler, ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan işsizlik maaşı başvurularının 340,000 olmasını bekliyorlardı.

Önceki hafta için 340,000 olarak açıklanan işsizlik maaş başvuruları 344,000'e revize edildi.

İstihdam ve eş zamanlı ABD ekonomik büyüme verisinin ardından dolar, euro karşısında değer kaybederken, yen karşısında da kazanımlarını azalttı.