ABD'de işsizlik başvuruları 62 bin arttı

17 Ocak'ta sona eren haftada işszilik sigortası ödemelerinden faydalanmak üzere başvuranların sayısı beklentilerin üzerinde yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

WASHINGTON - ABD Çalışma bakanlığı'nın açıklamasına göre işsizlik sigortası maaş ödemelerinden faydalanmak üzere başvuranların sayısı mevsimsel olarak düzenlenmiş rakamnlarla62 bin kişilik artış göstererek, son 25 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı, 589 bin kişi oldu. Bu rakam 1982 yılı kasım ayında görülen 600 bin kişinin üzerindeki başvuru sayısından bu yana en yüksek haftalık başvuru rakamı oldu.

Analistlerin beklentileri ise geçtiğimiz hafta işszilik başvurularının 26 bin kişi artış göstereceği yönünde idi.

Başvuruların 4 haftalık ortalaması ise değişmeyerek bir önceki hafta ile aynı seviyede, 519 bin 250 kişi seviyesinde oldu.

İşsizlik sigortası maaş ödemelerinden faydalanmaya devam edenlerin sayısı ise 10 ocak itibarı ile bir önceki haftaya göre 97 bin kişi artarak 4 milyon 607 bin kişi oldu.

Öte yandan Çalışma Bakanlığı'nın açıklamasında ayrıca isşizlik sigortası maaş ödemelerinden faydalananların işgücüne oranı bir önceki hafta olduğu gibi yüzde 3.4 seviyesinde kaldı.