ABD'den Karzai'ye sitem

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LİMA  - ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin, ABD birliklerinin Pakistan merkezli militanların peşinden gitmekte başarısız olduğu, bunun yerine Afganistan'daki direnişcilerle mücadeleye yoğunlaştığı yönündeki eleştirisine tepki gösterdi.
Savunma Bakanı Panetta'nın beklenmeyen tepkisi, "Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Afganistan'da ölen ya da mücadele eden müttefik askeri birlikleri eleştirmek yerine, teşekkür etmeli" şeklinde geldi.
Afganistan'da NATO birliklerine ülkenin güvenlik güçlerine sızan Taliban militanlarının son zamanlarda giderek artan saldırılarda bulunması nedeniyle NATO-Afgan birliklerinin ortak operasyonları geçtiğimiz haftalarda büyük ölçüde durdurulmuş, bu da Karzai yönetiminde rahatsızlığa neden olmuştu.
Afganistan'da NATO güçleriyle birlikte görev yapan Afgan askerlerince müttefik askerlere düzenlenen saldırılarda bu yıl 45 NATO askeri hayatını kaybetti. Bu durum, 2014 yılında ülkenin güvenliğini üstlenmeyi planlayan Afgan güçlerinin yapısının sorgulanmasına neden oluyor.
Bu arada, NATO savunma bakanlarının 9-10 Ekim'de Brüksel'deki toplantılarında Afganistan konusunu da görüşecekleri bildirildi.







Karayollarında durum

ANKARA - Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün günlük yol durumu bültenine göre, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolunun (İskenderun Doğu Kavşağı-Toprakkale Kavşağı arası) 2-14'üncü kilometreleri arası ve bağlantı yollarının muhtelif kesimlerindeki üstyapı çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.
Torul-Gümüşhane yolu üzerinde bulunan Harmancık Tünelinde yapılacak olan enerji nakil hattı çalışmaları nedeniyle 8 Ekim 2012 pazartesi günü 08.00-18.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılarak ulaşım yeni tünelden gidiş-geliş olarak sağlanacak.
Söke-Milas yolunun 0-2'nci kilometreleri arasında (Bafa Gölü mevki) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
Erdemli- Silifke-Taşucu (13. Bölge sınırı) yolunun (Anamur-Kaledran mevki) 213-248'inci kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün 16.00-18.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.
Giresun-Keşap-Tirebolu yolunun 28'inci kilometresinde (Hüseyin Restoran mevki) ve 29'uncu kilometresinde (Nev Jasmin Oteli mevki) değişken mesaj sistemi temel yapımı çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun her iki şeridinde de belli aralıklarla tek şeritten ve kontrollü olarak sağlanıyor.
Anadolu Otoyolunun Kızılcahamam Kavşağı ile Çaydurt Kavşağı arası muhtelif kesimlerde her iki yönde termo plastik çizgi çalışmaları nedeniyle tek şerit trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden kontrollü olarak sağlanıyor.
Zara-İmranlı yolunun 18-28'inci kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 8,9,10,11,12,13 Ekim 2012 tarihlerinde 14.00-17.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.
TEM Otoyolunun Körfez Kavşağı ile Gebze Kavşağı arasındaki köprü ve viyadüklerin izolasyon ve asfalt yenileme çalışmaları (24 saat esasına göre) nedeniyle Otoyolun Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım çalışma mahalline göre uygun kavşaklardan D-100 Karayoluna yönlendiriliyor.
Bozüyük-Bilecik-Pamukova yolunun yolunun 39-40 ile 45-46'ncı kilometreleri arasında yolda meydana gelen bozulmaların onarılması çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.
Anadolu Otoyolunun Ankara Kavşağı ile Akıncı Gişeleri Kesimi arasında bulunan Ovacık Köprüsü'nün onarım çalışmaları nedeniyle İstanbul-Ankara istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanıyor.
Anadolu Otoyolunun Kaynaşlı Kavşağı ile Düzce Kavşağı arasında bulunan Asarsuyu Köprüsü'nün onarım çalışmaları nedeniyle Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanıyor.
TEM Otoyolunun Gümüşova-Kaynaşlı arasında üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım Ankara istikametinden sağlanmakta olup, çalışma içerisinde kalan Düzce gişe çıkışı ile İstanbul yönünde otoyola giriş bağlantı kolu trafiğe kapatılacak. Sürücülerin İstanbul yönünde Kaynaşlı Gişelerinden çıkması gerekiyor.
Piraziz-Tirebolu yolu üzerinde bulunan Espiye ilçesi Arıdurak Köyü mevkisinde yapılmakta olan yaya üst geçidi montaj çalışmaları nedeniyle ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.
Konya-Isparta İl Sınırı-Yalvaç Ayrımı yolunun 6-18'inci kilometreleri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle yol ulaşıma kapatıldı.
Anadolu Otoyolunun Çaydurt Kavşağı-Gerede Kavşağı 3-21'inci kilometreleri arası üstyapı çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor. Yeniçağa Kavşağının Ankara yönü trafiğe kapalı olduğundan İstanbul yönünden gelen sürücülerin Çaydurt Kavşağını, otoyolunu kullanmak isteyenlerinse Gerede veya Çaydurt Kavşaklarını kullanmaları gerekiyor.
O-2 Otoyolunun Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Çamlıca Gişeleri arasında kalan muhtelif kesimlerde üst yapı yenileme ve tamirat çalışmaları nedeniyle 23.00-06.00 saatleri arasında çalışılan şeritlerde yol trafiğe kapatılacak olup, ulaşım diğer şeritlerden sağlanacak.
Havran-Balıkesir yolunun 27-28'inci kilometreleri arasındaki (Balya Ayrımı mevki) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün 13.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
Zara-İmranlı yolunun 18-28'inci kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle bugün 14.00-17.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.
Beyşehir-Ilgın Ayr.-Konya yolunun 3-13'üncü kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 22 Ekim 2012 tarihine kadar hafta içi her gün 14.00-17.00 saatleri arasında en fazla 2 saat süre ile yol ulaşıma kapatılacak.
Konya-Seydişehir yolunun 35-39'uncu kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı, çarşamba ve perşembe günleri 14.00-17.00 saatleri arasında yol en fazla 2 saat süre ile trafiğe kapatılıyor.
Konya-Beyşehir yolunun 55-57'nci kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları yapılacağından 1 Kasım 2012 tarihine kadar hafta içi her gün 14.00-17.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.
TEM Otoyolunun Körfez Kavşağı-İzmit (Doğu) Kavşağı 73-100 kilometreleri arasında asfaltlama çalışmaları nedeniyle Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım İzmit(Doğu)Kavşağından D-100 Karayoluna yönlendirilecek. Çalışma, hafta içi her gün 22.00-07.00, cumartesi günü 22.00-11.00, pazar günü ise 24.00- 07.00 saatleri arasında yapılacak.
TEM Otoyolunun Avcılar-Kınalı kesimi anayolda, Hadımköy, Çatalca, Silivri ve Kınalı Köprülü Kavşak kolları, gişe sahaları ve bağlantı yollarında üst yapı onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanacak. Çalışmaların gece yapılacak bölümlerinde 23.00-07.00 saatleri arasında kavşak kolları trafiğe kapatılarak trafik alternatif güzergahlardan sağlanacak.
Söke-Milas yolunun 0-19'uncu kilometreleri arasında (Bafa Gölü-Karacabel Tüneli mevki) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle çarşamba ve cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılıyor.
Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 6-16 ve 80-87'nci kilometreleri arasındaki muhtelif kesimlerde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 08.00-19.00 saatleri arasında yol aralıklarla trafiğe kapatılacak.
Söke-Milas Ayr.-Akbük-Didim yolunun 6-11'inci kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı, perşembe ve cumartesi günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
Milas-Yatağan yolunun 4-19'uncu kilometreleri arasındaki (Kozağaç, Boğayokuşu ve Karaltı mevki) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı ve perşembe günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.
Artvin-Erzurum yolunun 1-18'inci kilometreleri arasındaki (Ardanuç il yolu ayrımı-Oruçlu mevki arası) Deriner Barajının su tutması nedeniyle yol trafiğe kapanmış olup, ulaşım Artvin Sanayi Mahallesi Oruçlu mevki arasındaki servis yolundan sağlanıyor.
Dumlupınar-Altıntaş yolu arasında yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım otobüs, kamyon ve çekici gibi araçlara kapatılmış olup, binek araçların (otomobil, pikap, vs.) geçişlerine ise kontrollü olarak izin veriliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir