ABD'li 4 büyük banka geri ödeme için hisse satacak

Bancorp 2,5 milyar dolar hisse ve 1 milyar dolar sorunlu krediyi satmayı planlıyor. BB&T Corp 1,5 milyar dolar ve KeyCorp da 750 milyon dolarlık hisse satıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

NEW YORK - ABD'de 4 büyük banka, sermaye artırımı ve hükümetten aldıkları kredilerin geri ödemesi için hisse satacak.

Bankalar yaptıkları açıklamalarda, sermaye artırımı ve hükümetin teşvik programı çerçevesinde aldıkları kredilerin geri ödemesini yapmak için toplam 6 milyar dolardan fazla adi hisse satmayı planladıklarını açıkladılar. 

Buna göre, Bancorp 2,5 milyar dolar hisse ve 1 milyar dolar sorunlu krediyi satmayı planlıyor. BB&T Corp 1,5 milyar dolar ve KeyCorp da 750 milyon dolarlık hisse satıyor.

Capital One Financial Corp da bu çerçevede 1,55 milyar dolarlık hisse sattı.

BB&T, ayrıca çeyrek yıl kar payını yüzde 68 düşürerek 15 sent yaparak 725 milyon dolarlık tasarruf sağlayacak. 

Wells Fargo & Co ve Morgan Stanley de geçen günlerde 12,6 milyar dolarlık hisse, Morgan Stanley 5 milyar dolarlık sorunlu kredi satmıştı.

Söz konusu bankalar, derin bir ekonomik sıkıntı karşısında kabiliyetleri stres testiyle ölçülen 19 bankanın arasında yer alıyor.

Testin sonuçlarına göre, U.S. Bancorp, Capital One ve BB&T, daha fazla sermayeye ihtiyaç duymayan 9 banka arasında yer alırken, KeyCorp'un sermayesinin 1,8 milyar dolar artırılması istenmişti.

Geçen hafta Wells Fargo ve Morgan Stanley'in de aralarında bulunduğu 10 bankadan toplam 74,6 milyar dolarlık sermaye artırımı istenmişti.

Hükümetin, Sorunlu Varlıkları Kurtarma Programı (TARP) kapsamında U.S. Bancorp 6.6 milyar dolar, Capital One 3.55 milyar dolar, BB&T 3.1 milyar dolar ve KeyCorp 2.5 milyar dolar aldı.