AB'den ABD'ye ikinci 'vergi reformu' mektubu

AB üyesi ülkelerin maliye bakanlarının ardından AB Komisyonu da ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'e bir mektup göndererek, vergi reformunun uluslararası ticari ilişkilere zarar verebileceği uyarısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin maliye bakanlarının ardından AB Komisyonu da ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'e bir mektup göndererek, ABD'de planlanan vergi reformunun Atlantik'in iki yakasında ticaret ve yatırım akışlarına "ciddi" zarar verebileceği uyarısında bulundu.

AB Komisyonu'nun finans, ekonomi ve ticaretten sorumlu 4 üyesi tarafından imzalanan mektupta, ABD'de planlanan vergi değişikliklerinin uluslararası kuralların ve taahhütlerin ihlali olacağı savunuldu. Komisyon, ABD'nin kurumlar vergisi oranını yüzde 35'ten yüzde 20'ye çekmesinin ve vergi indirimlerini ciddi şekilde revize etmesinin Dünya Ticaret Örgütü kurallarıyla uyumlu olmayabileceğini ifade etti.

Pazartesi günü de Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya maliye bakanları AB Komisyonu'nun dile getirdiğine benzer endişeleri içeren bir mektubu Beyaz Saray'a ve Mnuhcin'e göndermişlerdi.

Avrupa'da vergi reformu endişesiAvrupa'da vergi reformu endişesi