AB'den Brexit için acil durum planı

AB’nin Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier, İngiltere ile Brexit müzakerelerinin başarısız olma ihtimaline karşı bir acil durum planı üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Birliği (AB) ile İngiltere arasındaki Brexit müzakerelerinin altıncı turu da somut sonuç olmadan sona ererken, AB’nin Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier, müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanması ihtimaline karşı bir acil durum planı üzerinde çalıştıklarını söyledi.

AFP’nin haberine göre Barnier, Fransız Le Journal du Dimanche gazetesine verdiği mülakatta, "Bu tercih ettiğim bir seçenek değil, ancak müzakerelerin başarısız olma ihtimali var. AB üyesi ülkeler ve iş dünyası da bu ihtimale uygun bir plan yapmalı. Biz de teknik olarak bu konuda hazırlık yapıyoruz" dedi.

Barnier, geçen Cuma günü İngiltere’ye AB’den ayrılma sürecinde ilerleme sağlama konusunda iki hafta süre verdiklerini söylemişti. AB’nin İngiltere’den 60 milyar euro talep edebileceği ve taraflar arasında bu konuda sert pazarlıklar yürütüldüğü belirtiliyor.

Brexit müzakerelerinde, İrlanda sınırı ile İngiltere'de yaşayan 3,2 milyon AB vatandaşının yanı sıra AB'de bulunan 1 milyon İngiliz vatandaşının hakları başlıklarında da belirsizlik yaşanıyor.

Brexit'te kesin tarih belli olduBrexit'te kesin tarih belli oldu

Brexit görüşmelerinin 6. turunda da ilerleme sağlanamadıBrexit görüşmelerinin 6. turunda da ilerleme sağlanamadı