AB'den Trump vergisine misilleme planı

AB, ABD Başkanı Trump'ın çelik ve alüminyum ithalatına vergi getirme planına karşı harekete geçmeye hazırlanıyor. AB ülkeleri, ABD'den ithal edilen 2,8 milyar euroluk ürüne vergi getirmek üzere bir liste hazırladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump'ın çelik ithalatına yüzde 25 vergi getirme planına yanıt vermeye hazırlanan Avrupa Birliği'nin (AB), ABD'den ithal edilen birçok ürüne ek vergi getirmeye hazırlandığı bildirildi.

Bloomberg News'in haberine göre, Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan "gümrük vergisi getirilmesi planlanan ürünler" listesinde çelik, tarım ve sanayi ürünleri, t-shirt, jean, viski, motorsiklet ve kozmetik malzemeleri bulunuyor. Ek vergi getirilmesi planlanan ABD yapımı ürünlerin değeri 2,8 milyar euroyu buluyor.

Avrupa Komisyonu'nun, ABD'ye vergi misillemesi için dün akşam Brüksel'de AB ülkelerinden temsilcilerle görüştüğü bildirildi.

Birçok ülke, Trump'ın çelik ve alüminyuma ek vergi getirme kararına sert tepki göstermiş ve Dünya Ticaret Örgütü'ne şikayette bulunmuştu. Korumacı ticaret politikaları nedeniyle eleştirilerin hedefindeki Trump'ın bu hamlesi, küresel bir ticaret savaşı yaşanacağı endişesine yol açtı.

Trump, otomotiv ve petrol sektörü ile görüşecekTrump, otomotiv ve petrol sektörü ile görüşecek

 

Bu konularda ilginizi çekebilir