AB'nin vergi cennetleri raporu: Türkiye gri listede

AB, vergi cennetleriyle ilgili incelemeler sonucunda 17 ülke ve bölgeyi kara listeye aldı. Türkiye ise 47 ülkenin bulunduğu "gri listede" yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Birliği (AB), vergi uygulamaları konusunda işbirliğine yanaşmayan 17 ülkeyi kara listeye aldı. Vergi uygulamalarında değişiklik yapma sözü veren 47 ülke ise gri listede yer aldı. Bu ülkeler arasında Türkiye de var.

Financial Times'ın haberine göre, dün Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplanan AB üyesi ülkelerin maliye bakanları, vergi cennetleriyle ilgili kara liste konusunda uzlaşmaya vardı.
AB Komisyonu'nun Maliyeden Sorumlu Üyesi Pierre Moscovici, kara listede, aylarca süren görüşmelere rağmen vergi yasalarındaki boşlukları kapatmayan 17 ülkenin bulunduğunu belirtti. Ancak bu ülke ve bölgelere yönelik bir yaptırım öngörülmediği ifade edildi.

Vergi politikalarında düzenleme sözü veren ülkeler gri listeye alındı

Kara listede, Amerikan Samoası, Bahreyn, Barbados, Grenada, Guam, Güney Kore, Makao, Marshall Adaları, Moğolistan, Namibya, Palau, Panama, Saint Lucia, Samoa, Trinidad ve Tobago, Tunus ve Birleşik Arap Emirlikleri yer alıyor.

Vergi politikaları AB standartlarına uymayan ancak gereken yasal düzenlemeleri yapma sözü veren 47 ülke ise gri listede yer aldı. Bu listede Türkiye'nin yanı sıra İsviçre, Sırbistan, Liechtenstein gibi ülkeler bulunuyor.

AB, Türkiye'yi kara listeye almayacakAB, Türkiye'yi kara listeye almayacak