Accel Partners "şampiyon" arayışında

Accel Partners Türkiye’de yatırım yapmak için "şampiyon" şirket arıyor. Potansiyel taşıyan girişimlere 50 ila 80 milyon dolar yatırım sözü veren şirket "tohum" aşamasındaki projeleri de destekleyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uğur YILMAZ
ugur.yilmaz@dunya.com

 
DÜNYA – Uluslararası yatırım fonu Accel Partners, Türkiye'de 80 milyon dolara kadar yatırım yapabileceği bilişim şirketi arıyor. Geçtiğimiz haftalarda yemeksepeti.com’a yapılan 44 milyon dolarlık yatırımın bir benzerini gerçekleştirmek isteyen firmanın temsilcileri, seminer ve konferansları dolaşarak proje araştırması yürütüyorlar. 
 
DÜNYA’nın sorularını yanıtlayan Accel Partners Yatırım Müdürü Philippe Botteri, "Türkiye'nin şampiyon teknoloji şirketleri ile ilgiliyiz. Özellikle diğer ülkelerde büyüme potansiyeli taşıyan şirketler araştırıyoruz. Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa'da büyüme potansiyeli taşıyan girişimlere yatırım yapmak istiyoruz " dedi.
 
Botteri, "Bir çok ülkede yatırımımız olmasına rağmen Türkiye'de şimdiye kadar hiç girişimimiz olmadı, artık ilk adımı atmak istiyoruz. Şu anda araştırma aşamasındayız, mevcut girişimleri inceliyoruz" dedi. 
 
80 milyon dolar yatırabiliriz
 
Aradıkları şirkette bulunması gereken özellikleri anlatan Botteri, "Güçlü bir ekip, yenilikçi yaklaşım ve benzersiz bir proje arıyoruz. Türkiye'de girişimler çok hızlı kopyalanıyor. Yeni bir girişim başladığında hemen arkasından elli tane daha benzeri yapılıyor. Bu nedenle gerçek anlamda benzersiz ve yenilikçi projelere arıyoruz. Yakın zamanda yaşanan yemeksepeti.com örneği gibi Türkiye'de işleyen güçlü bir projeye 50 ila 80 milyon dolar arasında yatırım yapabiliriz" diye konuştu.
 
Fırsat görürsek birden fazla yatırım yaparız
 
ABD, Avrupa, Çin ve Güney Amerika'da her yerde yatırımları olduğunu kaydeden Botteri,  "Fonlarımızı ülkelere göre sınırlamıyoruz. Rusya'da, İngiltere'de, İsrail'de, nerede potansiyel görürsek oraya yatırım yapıyoruz dolayısıyla burası için de bir sınırımız yok. Teknoloji ve internet alanında taşıdığı potansiyel itibariyle Türkiye bizim için çok cazip bir ülke. İnternetin yayılma oranı çok güçlü. Nüfus çok genç ve aktif. Sosyal medya ve mobil uygulamalara ilgi büyük. Burada büyük bir yatırım yaptıktan sonra başka bir fırsat daha görürsek ona da para yatırırız. Önemli olan coğrafya değil, proje" dedi.
 
Tohum aşamasındaki fikirleri de destekliyoruz
 
Genellikle işleyen ve kurulu bir sisteme yatırım yaptıklarını belirten Botelli, eğer potansiyeline inanırlarsa kuruluş aşamasındaki şirketlere de yatırım yapabileceklerini söyledi. 
Botteri şunları söyledi: "Türkiye’deki olumlu tablo pazarda yakın zamanda gerçekleşecek büyük patlamanın habercisi. Geç dönem yatırımların dışında erken dönem projelere de destek verebiliriz. Bu tarz projelere de 100 bin dolar civarında fon ayırabiliyoruz. Burada önemli olan projenin içeriği ve girişimcinin geçmişi. Kısacası potansiyeli inandığımız her girişime yatırım yapmayı hazırız."
 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir