'Acımasızca doğruyu söylüyoruz'

IMF Başkanı Lagarde, Yunanistan'ın ekonomik durumuna dair hazırladıkları rapora ilişkin "acımasız şekilde doğruyu söylüyoruz" yorumunda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

IMF Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan'a ilişkin hazırladıkları gözden geçirme, borç sürdürülebilirlik raporunu savundu.

Raporda, Yunanistan'ın emeklilik ve vergi sistemlerinde daha fazla reform yapmaya ihtiyacı olduğu değerlendirmesini yaptıklarına iyaret eden Lagarde, "IMF, Yunanistan ekonomisi konusunda acımısızca doğruyu söyleyen olmaya çalışıyor" diye konuştu.      

Atlantik Konseyi toplantısında konuşan Lagarde, Yunan hükümetinden gelen raporların çok kötümser olduğu yönündeki protestolara rağmen Yunanistan'ın ekonomik görünümü konusunda görüşmerinden geri adım atmayacaklarını da vurguladı.    

Lagarde, "Biz, tüm dürüstülüğümüz ile acımasız şekilde doğruyu söyleyen olmaya çalıştık. Evet ara sıra eleştiriliyoruz, ancak ben Yunan otoritelerin söylediğimiz bazı şeyleri sevmediklerinden eminim" dedi.    

Lagarde, 2010 yılında başlatılan ilk kurtarma programından bu yana kemer sıkma tedbirlerinin yükünü üstlenen Yunan halkının yaşadığı zorlukların bilincinde olduklarını ifade etti.

Lagarde, "Yunanistan'da reformlara kesinlikle ihtiyaç var. Birileri bu soruyu bana üç kez sorabilir, her seferinde aynı şeyi söyleyeceğim" diye konuştu.

'Yunanistan Euro Bölgesi'nden ayrılmalı''Yunanistan Euro Bölgesi'nden ayrılmalı'

 

Bu konularda ilginizi çekebilir