Ada'nın yüzde 43'ü 'Brexit' dedi

İngiltere her geçen gün tarihi AB üyeliğinden çıkışa bir adım daha yaklaşıyor. Ülkede son yapılan ankete katılanların yüzde 43'ü AB'den çıkma (Brexit) istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere'de Survation tarafından gerçekleştirilen son ankete katılanların yüzde 43'ü AB üyeliğinden çıkılmasını istedi. 

Ada'da Avrupa Birliği'nden çıkmak isteyenlerin sayısı ilk kez üyelikten yana olanları geride bıraktı. Yeni yapılan ankete katılanların yüzde 43'ü İngiltere'nin AB üyeliğinden çıkmasını istedi. İngiltere'nin Avrupa Birliği üyesi olarak kalmasını isteyenlerin oranı ise yüzde 40. Ankete katılanların yüzde 17'si ise kararsız olduğunu belirtti. 

Daha önce benzeri görülmemiş bir ayrılık potansiyelinin oluşu İngiliz işletmeler ve yatırımcılar arasında büyük endişelere yol açıyor.Financial Times'ın haberine göre, işletmeler İngiltere Başbakanı David Cameron'a yakın olanlar tarafından kampanyanın dışında kalmak için uyarıldı. Cameron Avrupa Birliği ile İngiltere arasındaki ilişkileri yeniden şekillendirmek istiyor. 

Başbakan Cameron, İngiltere'nin AB üyesi olarak kalıp kalmayacağını belirlemek için en geç 2017'ye kadar referandum yapılmasını hedefliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir