Afganistan'da 27 sivil öldü

NATO güçlerinin bir araç konvoyuna düzenlediği hava saldırısında 27 sivil hayatını kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KABİL - Afganistan hükümeti, NATO kuvvetlerinin bir araç konvoyuna düzenlediği hava saldırısında ölen sivillerin sayısının 33 değil 27 olduğunu açıkladı.

Ancak bakanlar kurulunun açıklamasında, ölü sayısının neden düşürüldüğüne dair bilgi verilmedi.

Afgan hükümeti daha önceki açıklamasında, yanlışlıkla 3 aracın vurulması sonucu ölenlerin sayısının 33 olduğunu, bombardımanın "haklı çıkarılamayacağını" bildirmişti.

NATO ise içinde isyancıların bulunduğunu zannettikleri araçlara ateş açıldığını, araçlarda sadece kadın ve çocukların bulunduğunun daha sonra anlaşıldığını bildirirken, can kaybı konusunda açıklama yapmamıştı.

Bu arada, NATO komutanı Stanley McChrystal'in Afganistan devlet başkanından özür dilediği belirtildi.

Öte yandan hükümet NATO'dan, sivil kayıpların önlenmesi için "bir askeri operasyon yapmadan önce azami dikkati göstermesi ve yakın işbirliği içinde bulunmasını" istedi.

Uruzgan yakınlarındaki bir yolda vurulan 3 aracın içinde tümü sivil toplam 42 kişinin bulunduğu bildirilmişti. Saldırıda 12 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

NATO komutanı Stanley McChrystal, hafta sonunda NATO kuvvetlerinin bir araç konvoyuna düzenlediği hava saldırısında sivillerin ölümünden ötürü Afgan halkından özür diledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir