Airbus 2.80 çakıldı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Airbus'a yaptığı 70 uçak siparişini iptal etti. İptalin ardından Paris borsasında Airbus hisseleri yüzde 2.86 düştü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS  - Birleşik Arap Emirlikleri, Airbus şirketine yaptığı uzun mesafeli ''A350" tipi 70 yolcu uçağı siparişini iptal etti.  Sipariş iptali haberin ardından Airbus'ın, Paris borsasındaki hisselerinin değeri yüzde 2.86 düştü. Airbus yönetimi, yaptığı açıklamada, büyük önem verdiği ''A350'' tipi uçaklarına ilgini büyük olduğunu ve şu ana kadar kesin 740 sipariş alındığını bildirdi. 

Airbus'tan yapılan açıklamaya göre, BAE, söz konusu uçakları 2007 yılında sipariş etmişti. Söz konusu siparişle ilgili ilk teslimatın 2019 yılında başlaması bekleniyordu. Söz konusu uçakların katalog fiyatı 16 milyar dolar civarındaydı. 

Bu arada Fransız basınına göre, BAE, Airbus'ın rakibi Boeing'in ürettiği  ''777X" tipi yolcu uçaklarından 150 adet almak için pazarlıkta son aşmaya geldi. Bu uçakların katalog fiyatının ise 76 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. 

Bu hafta sonu Paris'te başlayacak havacılık fuarı, Airbus ve Boeing arasında sipariş alma açısından yeni bir 'bilek güreşine' ' sahne olacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir