Alibaba ABD'de halka arz için başvurdu

Çinli e-ticaret devi Alibaba ABD tarihinin en büyük halka arzı için resmi başvuruda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAN FRANCISCO - Çin'in e-ticaret alanında faaliyet gösteren dev şirketi Alibaba hisselerinin ABD'de işlem görmesi için başvuruda bulunurken, bu girişimin teknoloji sektörünün en büyük halka arzı olabileceği belirtiliyor.
              
Çin'in elektronik ticaret pazarının yüzde 80'ini elinde bulunduran Alibaba'nın arzdan 15 milyar doların üzerinde gelir elde etmesi bekleniyor. Bu durumda Alibaba 2012'de 16 milyar dolar getiren Facebook halka arzını da geride bırakabilir.
              
Alibaba ismi ABD'de Amazon.com ve Facebook kadar yakından tanınmasa da, Çinli şirketin halka arzı Silikon Vadisi ve Wall Street'te Facebook'tan bu yana en çok ilgi çeken halka arz oldu.
             
 Halka arz gelirlerinin büyük bölümü, 2005 yılında Alibaba'nın yüzde 40 hissesini 1 milyar dolara almış olan Yahoo şirketine YHOO.O gidecek. Yahoo halka arzla, halen elindeki yüzde 22.6 hissenin en az üçte birini satmak zorunda.
              
Alibaba'nın halka arzı bu yıl gerçekleşecek. Twitter ve Amazon gibi teknoloji hisseleri son dönemde düşerken, sektörde artan değerlemelerle ilgili kuşkular da yeniden gündemde. 
Ancak Alibaba'nın piyasa değerine ilişkin tahminler son aylarda artmaya devam etti ve 200 milyar doların da ötesine geçmiş durumda.

Bu konularda ilginizi çekebilir