Alibaba fiyat aralığını yükseltiyor

Çinli Alibaba'nın tahmin edilenden önce tamamlanması beklenen halka arzında fiyat aralığı yükseltecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN  - Çin'in e-ticaret alanında faaliyet gösteren dev şirketi Alibaba'nın halka arzının güçlü yatırımcı talebine bağlı olarak daha önce açıklanan tarihten önce tamamlanması beklenirken, Bloomberg ajansı halka arzın fiyatı aralığının artırılabileceğini bildirdi.

              
Şirketin geçen hafta başlatılan halka arzının 18 Eylül'de tamamlanması ve hisselerin 19 Eylül'de işlem görmeye başlaması bekleniyor. Ancak Reuters'a geçen hafta bilgi veren kaynaklar halka arz edilecek hisselerin tamamı için alım teklifi geldiğini ve talep toplamanın açıklanandan önce tamamlanabileceğini belirtmişlerdi.
              
Bloomberg ajansında bugün yer alan ve konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandırılan haberde ise halka arz fiyat aralığının üst sınırının 70 doların üzerine çıkarılabileceği belirtildi. Habere göre yeni fiyat aralığı bugün açıklanabilir.
              
Alibaba sözcüsü konu hakkındaki sorulara cevap vermedi.
              
Çin'in elektronik ticaret pazarının çok büyük bölümünü elinde bulunduran Alibaba'nın arzdan 21 milyar doların üzerinde gelir elde etmesi bekleniyor. İhraçta ek hisse satış hakkı kullanılırsa halka arz büyüklüğü 24.3 milyar dolara kadar yükselerek dünyanın en büyük halka arzı olabilir.
              
Bu durumda Alibaba, 2012'de 16 milyar dolar getiren teknoloji alanındaki en büyük halka arz olan Facebook'u  da geride bırakacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir