Alman sanayicilerden Cameron'a 'Brexit' uyarısı

Almanya Sanayicileri Birliği (BDI) Üstyöneticisi (CEO) Markus Kerber, İngiltere’nin AB'den çıkmasının (Brexit) birlikteki ülkeleri olumsuz etkileyeceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya Sanayicileri Birliği (BDI) Üstyöneticisi (CEO)  Markus Kerber, Berlin'de yaptığı açıklamada İngiltere Başkanı David Cameron’un Almanya ziyareti çerçevesinde İngiltere’nin AB’den ayrılması durumunda ekonominin nasıl etkileneceğini değerlendirdi.

Avrupalıların sadece birlikte dünyada başarılı olacaklarını, ayrı olduklarında ise önemsiz hale geleceklerini vurgulayan Kerber, muhtemelen 2050’de hiçbir Avrupa ülkesinin tek başına dünyanın en iyi 9 ekonomisi arasında yer almayacağını söyledi.

İngiltere olmadan Avrupa’nın iç pazarının önemli ölçüde ağırlığını kaybedeceğini savunan Kerber, ancak şirketlerin yatırım kararları için pazarın büyüklüğünün önemli olduğunu,  İngiltere’nin tek başını 64 milyon nüfusuyla bugün yaklaşık 500 milyonluk tüketici ile Avrupa pazarının gölgesinde kalacağına dikkati çekti.

"Brexit hepimizi çıkmaz sokağa götürür" diyen Kerber, BDI’nin yeni İngiliz hükümetinden açık bir şekilde ülkenin AB'de kalmasından yana tavır almasını istediğini belirtti.

Kerber, AB’deki sorunların sadece yapıcı diyalogla çözüleceğini ifade ederek, AB’nin çıkarı için ekonomik ağırlığı olan Almanya’nın ve İngiltere’nin gelecekte daha yakın işbirliği yapmalarını istedi.

AB üyeliğini 2017 yılı sonuna kadar referanduma götürmek isteyen İngiltere Başbakanı Cameron, AB’yi eleştiren İngilizlerin birlikten yana fikirlerini değiştirmeleri için AB’nin bazı konularda taviz vermesini istiyor. Planını anlatmak için bazı AB ülkelerini ziyaret eden Cameron bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir