"Alman şirketleri mülteci istihdamı için istekli"

Köln merkezli IW’nin bir araştırmasına göre, Alman şirketleri mülteci istihdamı için istekli davranırken, mevcut yıl için şirketlerin üçte biri mültecileri işe almayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alman Ekonomi Enstitüsünün (IW) bir araştırmasına göre, Alman şirketlerinin büyük bir kısmı ülkedeki mültecileri istihdam etmeyi planlıyor. 

Köln merkezli IW, Almanya’ya gelen mültecilerin iş piyasasına entegrasyonuna ilişkin bir araştırmasının sonuçlarını yayımladı.

Yaklaşık bin firmanın katılımıyla gerçekleştirilen araştırmanın sonucuna göre, şu anda şirketlerin yaklaşık dörtte biri mültecileri istihdam ediyor veya son üç yılda istihdam etti. 

Araştırmaya göre, şirketlerin yüzde 17'sinde mülteciler artık stajlarını tamamlamış durumda. Her on şirketten birinde, mülteciler düzenli istihdam edilirken, bazıları ise nadiren hala şirkette eğitim almaya devam ediyor. 

Ankete katılan Alman şirketleri mülteci istihdamı isteklerini genişletmek isterken, mevcut yıl için şirketlerin üçte biri mültecileri işe almayı planlıyor.

Ancak bununla birlikte, mültecileri istihdam eden şirketler büyük zorluklarla karşı karşıya. Firmaların yüzde 86’sı mültecilerin Almanca bilmemelerini istihdam için bir engel olarak görürken, yeterli uzmanlığa sahip olmamak da şirketlerin yüzde 65'i için bir sorun teşkil ediyor.

 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir