Alman vekiller mülteciler için Suriye'ye gitti

Alman AfD partisinden bir grup milletvekili Suriye’ye gitti. Suriyeli mültecilerin evlerine dönmesini isteyen milletvekilleri Suriye Başmüftüsü Ahmet Bedrettin Hassun ile de görüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya için Alternatif (AfD) Partisi, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmesi için harekete geçti. Şam’a giden mülteci karşıtı AfD’den bir grup milletvekili, aralarında Suriye Başmüftüsü Ahmet Bedrettin Hassun'un de olduğu Suriyeli bazı yetkililerle görüştü. 

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan bilgiye göre, pazartesi günü gerçekleştirilen ziyarete Alman Federal Meclisi milletvekilleri Frank Pasemann, Jürgen Pohl, Udo Hammelgarn ve Harald Weyel’in yanı sıra Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Meclisi’nden Christian Blex ile Thomas Röckemann katıldı. Vekillerin ziyaret öncesinden parti yönetimini bilgilendirdiği belirtildi.

Facebook'tan açıklama yaptı

Heyete başkanlık eden Dr. Christian Blex, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Almanya’ya gelen yüz binlerce Suriyeli sığınmacının şu sıralar aile birleşimi ile yakınlarını Almanya’ya getirmeye çalıştığını belirtti. Açıklamasında Alman medyasının Suriye ile ilgili yaptığı haberlerin güven vermediğini ifade eden Blex, “ziyaretin amacının Suriye’deki durumun yerinde görülmesi, teröristlerin elinden alınan bölgelerdeki insani yardımlar ve yeniden inşa çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi edinmek” olduğunu kaydetti.

Suriye Meclis Başkanı Hammuda Sabbağ ile bir araya geldiği belirtilen AfD’li vekiller, Suriye Başmüftüsü Ahmet Bedrettin Hassun’un da aralarında bulunduğu farklı dini cemaatlerden temsilcilerle görüştü. 

Bu konularda ilginizi çekebilir