Almanya dış siyasette daha çok sorumluluk alacak

Almanya Dışişleri Bakanı Maas ve Savunma Bakanı Von der Leyen güvenlik ve diplomaside dünyanın Almanya’ya ihtiyaç duyduğunu, dolayısıyla Berlin'in bundan sonra daha fazla sorumluluk alması gerektiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada, Almanya dış siyasette daha çok sorumluluk alacağını belirterek "Ağırlığını koymayan, siyasi bir etki de kazanamaz" dedi.

Deutsche Welle'nin haberine göre, uluslararası siyasette Almanya'ya ihtiyaç olduğunu belirten Maas "Biz de bu sorumluluğa uygun hareket edeceğiz" diye konuştu. Alman Dışişleri Bakanı ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde geçici üyelik için Almanya'nın adaylığını koyacağını belirtti.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen de benzer bir açıklama yaptı. "Avrupa bu dünya düzeninden kaçınamaz" diyen Von der Leyen, Almanya ve Avrupa'nın çıkarları söz konusu olduğunda Almanya'nın harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Von der Leyen "Almanya gibi bir büyüklüğe ve siyasi öneme sahip bir ülke, kendi başına sorumluluk alma iddiasına sahip olmak zorundadır" diye konuştu.

Almanya'da koalisyon hükümeti kurulduAlmanya'da koalisyon hükümeti kuruldu

 

Bu konularda ilginizi çekebilir