Almanya, Libya'daki diplomatlarını geri çekti

Türkiye ve ABD'nin Libya'nın başkenti Trablus'taki büyükelçilik çalışanlarını güvenlik gerekçesiyle tahliye etmesinin ardından,Almanya'da Libya'daki diplomatlarını geri çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABLUS - Almanya'nın, Libya'daki güvenlik durumu nedeniyle Trablus Büyükelçiliği'nde görev yapan diplomatlarını geçici olarak geri çektiği bildirildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın Libya'nın başkenti Trablus'taki büyükelçiliğin internet sayfasında yayımlanan yazılı açıklamasında, büyükelçiliğin açık kalacağı ve hizmet vermeye devam edeceği belirtildi.

Ülkedeki güvenlik durumu nedeniyle diplomatların Libya'ya geri dönüşlerinin bir süre için durdurulduğu ifade edilen açıklamada, Almanya'nın "bu zor günlerde Libya halkına desteğinin sürdüğü" kaydedildi.

Uluslararası toplumdan acilen harekete geçmesinin talep edildiği açıklamada, konuyla ilgili taraflara, "özgür bir ülke ve güvenli bir gelecek için" seçilmiş kurumlar ile halkın iradesine saygı duymaları çağrısında bulunuldu.

Libya'nın başkenti Trablus'ta 13 Temmuz'dan bu yana çıkan çatışmalarda 97 kişinin öldüğü, 404 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Trablus'ta, Kaddafi'nin devriminden sonra bazı bölgeleri ve uluslararası havalimanını kontrol eden Ka'ka ve Savaik isimli gruplar ile orduya bağlı güçler arasında çatışmalar çıkmış, olayların şiddetlenmesi üzerine Türkiye ve ABD, burada bulunan diplomatik misyonlarını boşaltarak vatandaşlarını tahliye etmişti.

Dün ülkeden ayrılan İngiltere Büyükelçiliği diplomatlarına ait konvoya da silahlı saldırı düzenlenmiş, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir