Almanya'da devlet şirketleri satılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
BERLİN - Almanya Ekonomi Bakanı Philipp Rösler'in, bütçeye katkı yapmak için devlete ait şirketleri veya devletin sahip olduğu hisseleri satmak istediği iddia edildi.
 
Die Welt gazetesinde yer alan ve Bakan Rösler'in hazırlattığı belirtilen raporda, Rösler'in, bu konuda somut önerileri getirmek için koalisyon sözleşmesinde yer alan uzmanlar komisyonunun hızlı bir şekilde toplantıya çağrılması gerektiğini istediği belirtiliyor.
 
Devletin katılımı olduğu şirketlerin satılmasının 2016 yılı için ön görülen denk bütçeye daha önce ulaşılmasını sağlayacağı ifade edilen raporda, Alman kamu yatırım bankası olan KfW'nin karının bütçeye aktarılmasının bu hedefi destekleyeceği ve banka sektöründe eşitlikçi rekabeti artıracağı kaydediliyor.
Bu arada, Ekonomi Bakanlığı'nın böyle bir raporun varlığını kabul ettiği, ancak içeriği konusunda ayrıntı vermediği ifade ediliyor.
 
Öte yandan, Alman devletinin ortaklığı bulunan veya sahip olduğu şirketlerin bazıları şöyle:
Telekom, Alman Demir Yolları (Deutsche Bahn), Alman Posta İdaresi (Deutsche Post), Alman Hava Güvenliği, TLG mülkiyet şirketi ve Berlin-Schönefeld, Köln-Bonn ile Münih havalimanları.