Almanya'da Merkel'e destek azalıyor

Almanya'da Başbakan Merkel'e olan destek son zamanlarda meydana gelen saldırılar sonrası düştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'e olan destek son zamanlarda meydana gelen saldırılar sonrası düşerken, Almanlar Merkel'in mülteci politikasından memnun değil.

Alman ARD televizyonu için yapılan ankette Merkel'e olan destek Temmuz'a göre 12 puan düşerek yüzde 47'ye geriledi. Bu oran 2013 yılında yeniden seçilen Merkel'in o dönemden bu yana en düşük ikinci rakamı temsil etti. Mülteci krizi başlamadan önce geçtiğimiz Nisan ayında Merkel'e olan destek yüzde 75 oranındaydı.

Merkel'in mültecilere yönelik açık kapı politikası, 18 Temmuz'dan bu yana meydana gelen ve 15 kişinin hayatını kaybedip onlarca kişinin yaralandığı saldırıların ardından eleştirildi.

Yetkililer, saldırıyı gerçekleştirenlerden iki kişinin İslamcı bağlantısı olduğunu söylediler.

Merkel'i en çok eleştiren isimlerden ve güvenlik için mültecilere yönelik sınırlamalar getirilmesini savunan Bavyera Başbakanı Horst Seehofer'e olan destek ise 11 puan artarak yüzde 44'e çıktı.

Merkel'in mülteci politikasından %65 memnun değil

Geçtiğimiz yıl Afganistan, Suriye ve Irak'tan kaçan bir milyonun üzerinde mülteci Almanya'ya giriş yaptı.

Merkel geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Almanya'nın yeni gelen mültecileri başarılı bir şekilde entegre edeceğini söyleyerek, politikasını değiştirmeyeceğini belirtti.

Yaklaşık 1,003 kişiyle 1-2 Ağustos'ta yapılan ankete katılanların yalnızca yüzde 34'ü Merkel'in mülteci politikasından memnun olduğunu söyledi.

Katılımcıların yüzde 65'i ise mülteci politikasından memnun olmadığını söyledi.

Merkel için en önemli sınav 4 Eylül'de Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde gerçekleşecek olan ve göçmen karşıtı Almanya için Alternatif partisinin güçlü bir muhalefet oluşturduğu seçimler olacak.