Almanya'da öncelikli hedef, 'konjonktür paketinin uygulanması'

Ülkenin yeni Ekonomi Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg, krizle mücadele edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya'nın bugün yeni göreve atanan Ekonomi Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg, öncelikli hedefinin hükümet tarafından kararlaştırılan konjonktür paketinin uygulanması olduğunu söyledi.

Bavyera Eyaleti Başbakanı ve Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer, bugün başkent Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar CSU Genel Sekreteri olarak görev yapan Guttenberg'i ve yerine genel sekreterlik görevine atanan Alexander Dobrindt ile yardımcısı Dorothea Baer'i tanıttı.

Guttenberg, vergi sistemi reformu konusunda ne düşündüğünün sorulması üzerine, bu reform konusunda daha sonra düşünebileceklerini belirterek, "Öncelikli hedefimiz konjonktür paketinin uygulanması" dedi.

Selefi Michael Glos'tan öğütler alıp almadığı şeklindeki bir soruya karşılık da Guttenberg, yaşlılardan her konuda her zaman öğüt alınması gerektiğini söyledi.

Seehofer de yeni personel kararlarıyla partiyi gençleştirdiklerini ifade ederek, genç olmasına karşılık Guttenberg'in uluslararası alanda büyük tecrübeye sahip olduğunu ve bu zor görevde başarılı olacağına inandığını belirtti.

Glos'a da bugüne kadar Almanya ve partisi için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Seehofer, kendisiyle yıllarca mecliste birlikte görev yaptıklarını ve kendisine içtenlikle saygı duyduğunu kaydetti.